Tom Parker Bowles Foto 2

De zoon van Camilla geeft déze tips voor het perfecte kopje thee

Tom Parker Bowles is een echte foodie. Zelf recenseert hij restaurants, maar hij schrijft ook kookboeken. Voor zijn laatste project – Time for Tea – nam hij, jawel, dat favoriete drankje van de Britten onder de loep.

De 46-jarige zoon van Camilla heeft een ‘recept’ voor thee gedeeld, dat volgens hem garant staat voor het ultieme kopje. Hij drinkt graag zwarte thee. En gebruikt alleen losse theebladeren, omdat daarmee de smaak beter tot zijn recht komt, vindt hij.

Ook tipt Tom om gefilterd water te gebruiken en je water nóóit op te warmen in de magnetron. Dat is een grote boosdoener voor de smaak van de thee. Zelf drinkt hij zijn thee het liefst met een wolkje melk en schepje suiker. In het verleden zijn er weleens ‘kenners’ geweest die meenden dat zelfs de volgorde dáárvan invloed had op de thee – dus wat voeg je eerst toe, de melk of de suiker? Maar dat is onzin, volgens Tom.

Zijn nieuwe boek Time for Tea is ook al in ons land verkrijgbaar. Als jij een echte thee-fan bent, mag het eigenlijk niet in je boekenkast of op je keukentafel ontbreken!

2014 Web Summit Day 2 Food Stage

LEES OOK:

Nieuwtje: het koetsvervoer is terug

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Hello!