Buckingham Palace

Complete line up jubileumfeestje koningin Elizabeth

Zaterdag 4 juni, de dag van het grote feest in Londen, komt steeds dichterbij. Hier is het programma!

De BBC en Buckingham Palace hebben de line-up bekendgemaakt van muzikanten, artiesten en beroemdheden die zullen deelnemen aan de show. Je hoeft er niet voor naar Londen. Het feest wordt live uitgezonden op BBC One en BBC Radio 2.

Onder de internationale supersterren die de drie podia zullen delen zijn Queen + Adam Lambert – die het concert zal openen – Alicia Keys, Ella Eyre, Craig David, George Ezra, Duran Duran, Andrea Bocelli, Celeste, Nile Rodgers, Sigala, en Diversity, plus een speciaal vooraf opgenomen optreden van Elton John.

Brian May, die beroemd werd met zijn optreden op het dak van het paleis tijdens het Gouden Jubileum Concert in 2002, zei: ‘Twintig jaar na de glorieuze Golden Jubilee zijn we erg blij om opnieuw uitgenodigd te worden. Toch was er een moment dat ik me afvroeg: Waar kun je na het dak van Buckingham Palace nog naartoe? Nou… dat zul je zien!!!’

Eurovisieheld Sam Ryder, de Eurovisieheld van het Verenigd Koninkrijk, zal ook live optreden, vers van zijn succes in Italië. Muziektheateroptredens zullen worden verzorgd door de cast van The Phantom of the Opera, Hamilton, Six, The Lion King en Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat, met speciale gastoptredens van Andrew Lloyd Webber en Lin-Manuel Miranda.

Sterren van het toneel, het scherm en de sportwereld zullen ook een rol spelen, live of op film, waaronder David Beckham, Sir David Attenborough, Emma Raducanu, Stephen Fry, en Dame Julie Andrews.

De 2,5 uur durende show wordt afgesloten door legende Diana Ross met haar eerste Britse live-optreden in vijftien jaar.

Presentatoren Kirsty Young en Roman Kemp zullen live verslag doen van het Platina Feest in het Paleis, dat door zo’n 22.000 mensen zal worden bijgewoond. Tienduizend kaarten zijn toegewezen in een openbare stemming en meer dan 7.500 kaarten zijn gereserveerd voor belangrijke Britten, leden van de strijdkrachten, vrijwilligers en liefdadigheidsinstellingen.

LEES OOK:

DEZE WERELDSTER TREEDT OP BIJ FEEST QUEEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Hello Magazine