Ontwerp Zonder Titel (88)

Charles gaat niet met wintersport

Voor het eerst in 45 jaar, en dit is de reden.

Wintersportplaats Klosters is al 45 jaar de winterse bestemming voor koning Charles, die vaak ook zijn zoons en vrienden meenam. Zoiets als Lech voor onze royals. Maar dit jaar laat hij verstek gaan, met een goede reden. Die heeft alles te maken met de kroning op 6 mei.

Charles maakte er een gewoonte van, een skivakantie elke februari of maart. In luxe omstandigheden uiteraard, en liefst zonder pers in de buurt.

Pistes

Hij reist nu in maart wel naar het buitenland, naar Duitsland en Frankrijk, maar mijdt de pistes. Het gaat dan om staatsbezoeken, iets waar zijn staf nogal op aandrong. Het zou vreemd staan, als de eerste buitenlandse reis van de nieuwe monarch een frivole vakantie was. Werd althans op het paleis gedacht.

Maar er is nog een reden om het skiën te cancellen: de koning is zich meer al te zeer bewust van de moeite die zijn onderdanen hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen. Met geld smijten in de Alpen zou dan wel heel erg slecht kunnen overkomen.

Rolstoel

Toch gaf dat niet de doorslag. Dat deed wel het risico dat hij zou lopen op een blessure. Die zou ertoe kunnen leiden dat hij de kroning op krukken moet bijwonen. Of in een rolstoel. Of dat de hele boel verzet zou moeten worden, omdat hij in het ziekenhuis ligt. Of erger.

Bronnen binnen Buckingham Palace noemen een eventueel skiongeluk ‘rampzalig.’ Alle focus ligt op de komende kroning, die mag niet worden doorkruist.

Denkbeeldig is een ongeluk niet. In 1988 overleefde de toenmalige prins van Wales ternauwernood een lawine. Zijn vriend Hugh Lindsay kwam daarbij om het leven.

Bron: Mail Online