Charles En Camilla (2)

Camilla toch gewoon koningin

Camilla laat de toevoeging ‘gezel’ na de kroning op 6 mei vallen en wordt naast Charles gewoon de nieuwe queen.

Koningin-gezel Camilla laat het gezel na de kroning vallen.

Camilla heeft een enorm lange weg achter de rug. Op het sentiment na de dood van Diana werd zij gezien als de baarlijke duivel. Ze verborg zich jarenlang voor het oog van volk en media, omdat ze geen zin had in al het zwarte dat ze over zich heen kreeg.

Schaduw

Maar intussen gewoon volhouden. Andere royals – Kate, aanvankelijk Meghan – deden het goed, in de schaduw werkte Camilla hard aan haar image. Niet klagen, maar gewoon je werk blijven doen.

Stukje bij beetje zocht ze het licht weer op, en stegen haar populariteitscijfers. Niet spectaculair, maar dat hoefde ook niet.

Wilde eerst een overgrote meerderheid echt niet dat zij koningin zou worden, dat sloeg langzaam maar zeker om. Ze kreeg de zegen van Elizabeth, dat telde ook mee. Er was alleen nog een klein dingetjes.

Queen

Camilla mocht koningin worden – queen – maar dan altijd  met de toevoeging ‘gezel’ – consort -. Toch net even wat minder dan een echte koningin.

In alle stilte werkt Buckingham Palace nu aan het uitpoetsen van die toevoeging, tegen de wil van wijlen Elizabeth. De Britten zullen het toejuichen, op 6 mei wordt Camilla gekroond tot koningin.

Punt.

Leestip

BESTEL HIER

Mail Online