franse wachters

Buckingham Palace wordt vandaag bewaakt door Franse wachters en dit is waarom 

Op maandag wordt Buckingham Palace door Franse soldaten bewaakt. Dit is voor het eerst dat dit voorkomt, maar hoe zit dit precies? 

Een groep soldaten van de Garde républicaine, ook wel de Franse semimilitaire politiemacht, zal alleen op maandag het voorplein van Buckingham Palace bewaken. Dit allemaal heeft te maken met de vriendschap tussen Engeland en Frankrijk, die vandaag al 120 jaar duurt. 

Overgenomen door Franse collega’s

De Britse paleiswachten hebben een heerlijke dag vrij, want hun werk wordt overgenomen door Franse collega’s. Niet alleen nemen ze de bewaking van het voorplein van Buckingham Palace over, ook zullen ze later op de dag samen met hun collega’s van de Scots Guard een parade lopen. Het wordt extra feestelijk doordat een Britse militaire band de volksliederen van beide landen gaat spelen. 

Lees ook: Prins Harry schrijft brief aan ouders dode soldaat

Niet alles overnemen

De Franse soldaten zullen niet alles gaan overnemen. Zo zullen ze bijvoorbeeld niet koning Charles gaan bewaken, dit is alleen voor de Britse soldaten weggelegd. Desondanks is Guillaume Dewilde, de man die de Franse troep zal leiden tijdens de wisseling van de wacht, ontzettend blij. Hij laat hierover het volgende weten: “Ik ben ontzettend trots dat ik gevraagd ben om dit moment met onze Britse vrienden te delen. We zijn als broeders. Om dit moment samen te vieren is een symbool van de kracht van de relatie tussen onze twee landen.”

Their Majesties King Charles Iii And Queen Camilla Coronation Day
Buckingham Palace

Ook Britse soldaten naar Frankrijk

Niet alleen zullen Franse soldaten op maandag in het Verenigd Koninkrijk de bewaking overnemen. Dit zal ook andersom gebeuren: Britse soldaten zullen in Parijs bij het werkpaleis van de Franse president Emmanuel Macron de bewaking van Franse collega’s overnemen. Het presidentiële paleis, het Élysée, is nog niet eerder door buitenlandse soldaten bewaakt. 

Lees ook: Harry herdenkt gesneuvelde Britse soldaten

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl