Britain Royalty Christmas

Britten: Liever William dan Charles

Meer dan 40% van de Britten vindt dat Charles een stap opzij moet doen, zodat William zijn grootmoeder straks kan opvolgen als koning.

Dat sluit aan op plannen die William naar buiten bracht om de monarchie te moderniseren. Die wijken sterk af van wat Charles voor ogen staat.

Van de Britten vindt 24% dat Charles koning moet worden, 29% heeft geen mening.

Uit de enquête blijkt echter ook dat 48% van de Britten nog steeds denkt dat Charles het goed zal doen, tegenover 19% die denkt dat hij het slecht zal doen en 27% Van die denkt dat hij het noch goed, noch slecht zal doen.

Net als William krijgt Kate een gunstige beoordeling. Charles blijft qua populariteit met ruime afstand zijn andere zoon Harry en diens vrouw Meghan voor. Die hebben het goed verbruit bij de Britten en zakken steeds verder weg. Het wegblijven van Harry bij de herdenking van zijn grootvader, terwijl hij wel naar Nederland komt, is bijzonder slecht gevallen.

Dat zeven op de tien Britten prins Andrew niet meer lusten lag voor de hand.

Intussen kan de monarchie op veel steun rekenen. Gideon Skinner, hoofd van politiek onderzoek bij Ipsos, zei: ‘Op dit moment gelooft slechts een minderheid van de mensen dat Groot-Brittannië beter af zou zijn zonder de monarchie.’

LEES OOK:

CHARLES NAAR BUCKINGHAM PALACE

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Daily Mirror