(file) Britain Royalty Meghan

Brits koningshuis niet blij met Meghans politieke ambities

Meghan timmert politiek aan de weg in haar thuisland Amerika. Allemaal leuk en aardig, maar niet als ze daarvoor haar invloed en naam als voormalig royal gebruikt, vindt het Britse koningshuis. Lees even verder om een en ander beter te begrijpen.

Bellen

Meghan vecht in de Verenigde Staten momenteel voor betaald ouderschap voor iedere Amerikaanse burger. Dit stokpaardje van haar heeft natuurlijk steun nodig. Daarvoor belt ze heel wat invloedrijke personen. Onder meer een stel gouverneurs, op hun thuisnummers. Die geven aan geen idee te hebben hoe zij aan hun contactgegevens is gekomen. Het schept het vermoeden dat Meghan mogelijk toegang heeft tot bestanden als voormalig royal en hierdoor gemakkelijk bepaalde mensen kan benaderen.

Duchess of Sussex

Senator Susan Collins uit Maine reageerde verbaasd toen Meghan haar thuis belde. Ze kon er wel om lachen en stond Meghan netjes te woord. Wel vond ze het opmerkelijk dat Meghan zich duidelijk voorstelde als ‘de hertogin van Sussex’. Overigens is dat een titel die ze mag blijven voeren. Collins vindt het alleen niet heel relevant voor de Amerikaanse politiek, zo’n Britse titel: “ik ben toch meer geïnteresseerd in wat de bevolking van Maine ervan vindt”, aldus de politica.

Ongenoegen

Insiders melden dat ook het ongenoegen binnen de Britse royal family groot is. Traditiegetrouw mengen de royals zich niet in politieke kwesties. Officieel wordt niet eens gemeld of een lid gestemd heeft, en al helemaal niet op wie of wat. “Ze hadden beloofd dat ze hun eigen weg zouden inslaan, niet dat ze te pas en te onpas hun titels zouden gebruiken op een ongepaste manier, puur voor eigen gewin. Dat gaat volledig in tegen de waarden waar Harry’s familie voor staat”, zegt royaltykenner Angela Levin over Meghan en Harry.

Elizabeth

Meghans politieke bemoeienissen zouden een grote bron van ergernis zijn voor Elizabeth. De vrees is dat het de kloof tussen Elizabeth aan de ene kant en Harry en Meghan aan de andere kant alleen maar zal vergroten. Als uiterst middel kan Elizabeth hun laatste titels overigens ook nog afnemen. Die van hertog en hertogin van Sussex dus. Maar of het zover moet komen…

Harry en Meghan vorige maand in New York, waar ze naast een bezoek aan het One World Trade Center ook lekker genoten van Amerikaanse junkfood.

Usa New York Royals Harry Meghan

LEES OOK:

Charlene eindelijk terug in Monaco!

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: HLN.be. Beeld: ANP/EPA