Britain Royalty

Brits hof tegen media: gun Elizabeth privacy tijdens vakantie

Nu Elizabeth en haar man Philip eindelijk vakantie kunnen vieren op landgoed Balmoral, in Schotland, roept het Britse hof de media ter plekke op om hen met rust te laten.

De 94-jarige koningin en haar 99-jarige echtgenoot arriveerden halverwege vorige week in Schotland. Het is traditie voor het inmiddels hoogbejaarde koninklijke echtpaar om vakantie te vieren op (kasteel en landgoed) Balmoral, in Schotland. In ‘normale’ jaren ontvangen zij diverse gasten. Worden er talloze uitstapjes gemaakt in de omgeving. En bezoekt Elizabeth op zondag steevast een kerkdienst, iets dat dit jaar ook al niet gebeurt vanwege corona.

Om Elizabeth en Philip een zorgeloos verblijf te geven, roept het Britse hof de media op om niet in de bosjes te gaan liggen met een telelens, bij wijze van spreken. Overigens wordt nadrukkelijk verzocht met name bezoekende kinderen en gasten niet te fotograferen. En als er toch een rolletje vol geschoten wordt, eerst overleg te plegen voordat er dingen gepubliceerd worden.

Er is (nog) geen echte mediacode voor de Britse royals. zoals die er wel is voor bijvoorbeeld onze Oranjes. Daardoor wordt er nu vooral een beroep gedaan op algeheel fatsoen. Overigens is het wel zo dat afspraken zijn gemaakt over het fotograferen van de állerjongste royals. Ook buiten de vakantie om, mogen George, Charlotte en Louis dus niet zomaar op de foto worden gezet.

Balmoral Castle. Het vaste onderkomen voor Elizabeth, familie en vrienden tijdens de zomer. Tot voor kort verbleef ze met Philip in Windsor Castle, ver weg van stadse coronahaarden.

Files Britain Balmoral

Lees ook:

Brits koningshuis zet bijna jarige Anne in het zonnetje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen