Charles (3)

Bezoek Charles aan onrustig Frankrijk uitgesteld

Het bezoek van koning Charles en koningin Camilla aan Frankrijk gaat niet door wegens rellen, de situatie is te onzeker..

Frankrijk is in opstand gekomen tegen president Macron. Die wil dat de Fransen pas op hun 62e met pensioen gaan. De Fransen zelf houden vast aan hun 60e.

Het driedaagse staatsbezoek van de Britse koning Charles aan Frankrijk is uitgesteld. Het zou zondag beginnen, maar de Franse regering heeft op de valreep bekendgemaakt dat het nu niet doorgaat. Het land wordt al weken geteisterd door massale betogingen en blokkades.

Rellen

In heel het land zijn daarbij rellen en brandstichtingen. Charles zou Parijs en Bordeaux bezoeken. In beide steden waren donderdag hevige ongeregeldheden. Betogers hebben gedreigd Macron tijdens het bezoek te ‘vernederen’. Vanwege de veiligheid was het banket al verplaatst naar het Elysée-paleis, de ambtswoning van Macron.

Duitsland

Het bezoek zou plaatsvinden van 26 tot en met 28 maart. Van 29 tot en met 31 maart gaan Charles en Camilla naar Duitsland voor een bezoek aan Berlijn en Hamburg. Het komt maar zeer zelden voor dat een staatsbezoek, waaraan vaak maanden voorbereiding voorafgaan, op zo korte termijn wordt afgeblazen.

chanel
KLIK HIER

ANP

#Royaltynl