nieuwe veiling

Bezittingen prinses Diana leveren opnieuw miljoenen op bij veiling

Opnieuw gingen er bezittingen van prinses Diana onder de hamer. De grootste topstukken waren twee van haar favoriete jurken. 

Steeds vaker worden er spullen van prinses Diana geveild door veilinghuis Julien’s Auction. Iedere keer weer blijkt dat de spullen, en dan vooral haar kledingstukken, van haar tijdens veilingen erg populair zijn. Ook bij deze veiling die georganiseerd werd in Los Angeles.

Avondjurk van prinses Diana 

Vooral Diana’s jurken zijn altijd erg gewild. Een avondjurk van ontwerper Victor Edelstein, die de prinses in 1987 in Londen en Hamburg heeft gedragen, leverde maar liefs 850.000 euro op. Verwacht werd dat de jurk maximaal 374.000 euro op zou leveren, maar dit werd bijna drie keer zo duur. Hiermee is het het op een na duurste kledingstuk van Diana dat werd verkocht. Eind vorig jaar werd haar duurste kledingstuk ooit verkocht.

Nog een jurk 

Er ging tijdens deze veiling nog een avondjurk van Diana onder de hamer, namelijk een jurk van ontwerper Murray Arbeid. Deze jurk leverde maar liefst 729.000 op. En dat is zelfs vier keer hoger dan het veilinghuis van te voren had verwacht. 

zwarte jurk prinses diana
Prinses Diana

Persoonlijke items 

Niet alleen gingen er twee jurken onder de hamer, ook persoonlijke dingen als vakantiekaarten, handgeschreven brieven en persoonlijke notities van de prinses werden verkocht. 

Lees ook: Avondjurk van prinses Diana geveild voor 825.000 euro

Duurste item ooit

Eind vorig jaar zijn er nog meer kledingstukken en persoonlijke items van prinses Diana voor hoge prijzen verkocht. Ook een foto van de 16-jarige Diana als bruidsmeisje is verkocht voor ruim 8100 euro. Ze was op het moment dat de foto werd gemaakt bruidsmeisje op de bruiloft van haar zus. Verder werd ook de bekende trui met schapen van de prinses geveild. Dit topstuk is uiteindelijk verkocht voor maar liefst 1.1 miljoen dollar, wat neerkomt op 1 miljoen euro. Dit is het duurste item ooit wat van prinses Diana is verkocht. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES