File Britain Royals

Andrew-soap gaat verder: niet naar Garter Day, druk op koningin

Hij wist zeker dat hij er vandaag bij zou zijn, maar trok zich op het allerlaatste moment. Intussen zet hij de Queen onder druk. Welkom bij een nieuwe aflevering van de Andrew-soap.

Vandaag is het Garter Day. Leden van de Meest Nobele Orde van de Kouseband trekken in merkwaardige kostuums door Londen. De koningin is hoofd van de orde, maar blijft thuis. Ze is oud en zwak, en moet haar momenten zorgvuldig kiezen.

Ook Andrew is er niet bij. En dat is vreemd. Want hoewel van alle kanten verzet kwam tegen zijn aanwezigheid, hield hij vol dat hij als lid – en dus niet als prins – gewoon mocht komen.

Dat hebben Charles en William nu tegengehouden, door er bij Elizabeth op aan te dringen deelname van Andrew te verbieden. Saillant detail: het is de zoveelste broedermoord in de Firm, nadat William prins Harry, eruit zette.

Andrew wordt niet alleen geweerd omdat ze de pest aan hem hebben, op het paleis zijn ze ook bang dat hij zal worden uitgejouwd. Britten hebben weinig geduld met mannen die zich vergrijpen aan te jonge meisjes.

Of er niks aan de hand is, zet Andrew nu zijn moeder onder druk om hem weer terug te laten keren, inclusief dochters Beatrice en Eugenie. Die zelf ook vinden dat ze gezien hun bijdrage aan het ontlasten van de Queen wel wat meer respect verdienen.

In dat licht is het een handige move om vandaag aan haar wensen te voldoen. Even een wit voetje halen. Het is hoe dan ook tijdelijk, als Charles of William op de troon zit maken ze korte metten met hem.

LEES OOK:

WILLEM-ALEXANDER GERIDDERD IN DE ORDE VAN DE KOUSENBAND

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Daily Mail/Daily Telegraph/The Times/ITV