Alle aandacht gaat naar Andrew

De verwachting was dat de in ongenade gevallen prins uit de schijnwerpers zou verdwijnen. Niets is minder waar.

Andrew trok vorige week bij de herdenking van zijn vader alle aandacht naar zich toe, tot afgrijzen van de familie. Nu gaan geruchten dat hij koningin Elizabeth vaker zal gaan begeleiden tijdens het jubileumjaar. Met haar steun, tegen het verzet van de prinsen Charles en William.

Intussen komen steeds meer details naar buiten over een schimmige deal. Andrew zou een Turkse miljonair voor pakweg anderhalf miljoen aan een Brits paspoort hebben geholpen. De vrouw ontdekte dat ze was opgelicht door een tussenpersoon en stapte naar de rechter.

Andrew heeft wat dat betreft zijn reputatie zwaar tegen. Hij had in het verleden dubieuze contacten met hooggeplaatsten uit landen als Libië, Azerbeidzjan en Kazakstan. Zijn relatie met wijlen de pedofiel Epstein deed hem uiteindelijk de das om. Het ziet er nu naar uit dat hij zich daar niet bij neerlegt.

De dochters van Andrew, Beatrice en Eugenie, dreigen te worden meegesleept in het schandaal. De bulk van het geld zou officieel bedoeld zijn als huwelijkscadeau voor prinses Beatrice. Ook prinses Eugenie zou frauduleus geld hebben ontvangen, net als Andrews ex Sarah. Dat zouden onder meer verjaardagscadeaus zijn.

Saillant detail: de bankier die achter de fraude zou zitten woont al een jaar in een luxe appartement in Londen, dat in bezit is van de koningin. Huur heeft hij voor zover bekend nooit betaald.

Andrew kwam ook nog in het nieuws, doordat hij op Instagram herinneringen aan de Falkland-oorlog postte. Op zich niks mis mee, alleen ondertekende hij met ‘Zijne Koninklijke Hoogheid’. De titel die hem is afgenomen. De post is verwijderd.

LEES OOK:

BRITSE ROYALS ‘VERBIJSTERD’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Daily Mail/Daily Telegraph