Felipe, Letizia

Vrouw steelt stoel koning

Merkwaardig incident in restaurant waar koning Felipe een etenje had met vrienden. Maar wat zit er achter deze actie?

Koning Felipe at dinsdag met een gezelschap in de Vermutería San Jaime aan de Paseo Mallorca in de hoofdstad Palma. Daarna gebeurde iets merkwaardigs. Een Mallorcaanse vrouw beweert dat ze de stoel mee naar huis heeft genomen, waarop Felipe tafelde. Ze had daar een bijzondere reden voor.

Miguel Carrió Adrover, eigenaar van de Vermutería San Jaime, bevestigde tegenover de Diario de Mallorca dat koning Felipe inderdaad bij hem was komen lunchen: ‘Omdat het een erg warme dag was, kozen ze voor gezonde en koele dingen.’

Vorst

‘Terwijl Felipe VI van de gerechten genoot in het gezelschap van zijn vrienden, waren noch de eters noch de begeleiders zich bewust van een Mallorcaanse vrouw die in de buurt wandelde en gefascineerd was door de aanblik van de vorst’, schrijft de lokale krant.

Volgens haar eigen versie van de gebeurtenissen wachtte ze tot het koninklijke gevolg het pand verliet om de stoel te pakken waar het staatshoofd had gezeten, om hem mee naar huis te nemen.

De restauranthouder was begrijpelijkerwijs verrast door de zaak. Hij wees erop dat hij de afwezigheid niet specifiek had opgemerkt:

‘Of het is gebeurd en de stoel is verdwenen, ik weet het niet, ik kan het niet zeggen.’

Geluk

Hoewel de vrouw in kwestie vreest dat haar actie is vastgelegd door de camera’s in de omgeving, beweert ze dat de medewerkers niets in de gaten hadden. Het is haar niet om de eventuele waarde van de stoel te doen. Ze gelooft vast dat de stoel haar geluk zal brengen.

Diario de Mallorca

#Royaltynl