Princess Leonor Attends A Conference On Youth And Cybersecurity In Madrid

Spanje zaait onduidelijkheid over seksuele voorkeur prinses Leonor

De Spaanse kroonprinses Leonor, klasgenoot van prinses Alexia, zou volgens ingewijde bronnen een vriendje hebben opgeduikeld op de school in Wales waar ze allebei studeren. Uit onverwachte hoek komen nu vragen over haar seksuele voorkeur.

Leonor zou volgens het Spaanse blad Lecturas haar verkering al hebben meegenomen naar huis, toen ze daar onlangs vakantie vierde.

Naar nu blijkt wordt in examens die het Ministerie van Buitenlandse Zaken afneemt aan jonge diplomaten twijfel gezaaid over haar seksuele geaardheid. Die onthulling heeft in Spanje voor de nodige beroering gezorgd.

‘Wat zou er gebeuren als prinses Eleanor lesbisch was en met een vrouw trouwde?’ Die vraag stelde een examinator tijdens de taaltest die aankomende diplomaten moeten afleggen. Het wekt de suggestie dat zij straks in functie vragen daarover moeten kunnen beantwoorden – en dat met die mogelijkheid serieus rekening moet worden gehouden!

In Nederland maakt het allemaal niets uit, wettelijk is vastgelegd dat kroonprinses Amalia kan trouwen met wie ze wil. In Spanje zouden zich volgens juristen ‘ernstige juridische problemen voordoen indien prinses Leonor zou besluiten met een vrouw te trouwen. Daar is nooit discussie over geweest, vandaar ook dat die ene onschuldige vraag zoveel stof deed opwaaien.

De beste oplossing zou zijn, als Spanje een voorbeeld neemt aan Nederland, waar iedereen zijn of haar seksuele voorkeur zonder problemen mag vieren – ook een kroonprinses!

LEES OOK:

LEONOR DOET BEKENTENIS

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Lecturas