Spanish Royals Meet The Winners And Members Of The Board Of "princesa De Girona" Awards

Prinsessen niet bij grote herdenking corona

Een officiële reden is nog niet gegeven.

Vrijdag herdenkt heel Spanje, onder leiding van koning en koningin, de Spaanse slachtoffers van de pandemie. Bovendien worden dan alle werkers in de gezondheidszorg in het zonnetje gezet.

Een grote nationale gebeurtenis, maar – de prinsessen Leonor en Sofia zijn er niet bij. Terwijl ze net bezig waren hun stempel op het koningshuis te drukken, met alom geprezen openbare optredens. Kroonprinses Leonor werd in de pers al de redder van de Spaanse monarchie genoemd, die de smetten op het koninklijke blazoen zou kunnen uitwissen.

En nu dus niet op het nationale podium. Spaanse media vragen zich af waarom, maar komen niet verder dan speculaties. Koningin Letizia heeft een reputatie, als het gaat om wel of niet verschijnen, en lijkt daarin haar dochters bij de hand te nemen. Alle drie ontbraken ze bijvoorbeeld op het gala van de Noorse prinses Ingrid Alexandra. De meisjes hebben het corona-evenement vorig jaar al gemist en ook dit jaar hebben ze ervoor gekozen niet aanwezig te zijn.

De beste gok is dat ze gewoon met vakantie zijn, na een uitputtend studiejaar. Goed dus, dat Letizia er voor waakt dat haar kroost ook voldoende rust pakt. Te zien zullen ze pas weer op 25 juli zijn, samen met hun ouders, in het bedevaartsoord. Bovendien is reeds bevestigd dat zij op 25 juli opnieuw met hun ouders zullen optreden in Santiago de Compostela.

LEES OOK:

LETIZIA POSITIEF

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Lecturas