Infanta Sofia

Ook al jarig: Sofia van Spanje

Of liever gezegd: net jarig geweest. De Spaanse royals doen dat soort dingen liefst zo geheim mogelijk, weg van nieuwsgierige blikken.

Of liever gezegd: net jarig geweest. De Spaanse royals doen dat soort dingen liefst zo geheim mogelijk.

De Spaanse koninklijke familie heeft iets met privacy, dat komt vooral bij koningin Letizia vandaan. Als een leeuwin beschermt ze haar kroost tegen vooral de pers, en toegegeven, die is in Spanje een stuk doortastender dan hier. Zo weten we van Amalia’s uitstapjes naar Spanje alleen doordat de media zich daar minder inhouden.

Alexia

Afgelopen zaterdag vierde de Infanta in de tuin van het Zarzuela-paleis haar zestiende verjaardag. De enige die ontbrak was Alexia’s klasgenoot Leonor, die eindexamen doet in Wales.

Interessant weetje: terwijl haar grote zus bekend staat als de prinses van Asturië, gaat Sofia door het leven als de Infanta.

Kinderen

Dat heeft niets met kinderen te maken, al lijkt dat misschien wel. Het is simpelweg een koninklijke titel, die je bij je geboorte krijgt als  je geen prins of prinses bent. Anders dan in andere koninklijke huizen is alleen de troonopvolger prins of prinses.

De rest van de kinderen van de vorst of de troonopvolger heten allemaal Infanta.

De koning kan, als hij dat wil, ook nog anderen tot Infanta benoemen, als ze bijvoorbeeld veel voor het land hebben betekend.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

ANP/Wiki

#Royaltynl