Onthuld: zoveel geld heeft Felipe

De Spaanse koning wil graag transparant en open zijn, en heeft onthuld hoeveel geld hij op de bank heeft. Een laatste raadsel blijft onopgelost.

Felipe’s vermogen bedraagt exact 2.573.392,80 euro. Dat weten we voor het eerst sinds de koning 8 jaar geleden beloofde opener te zijn over zijn bezit.

Hij preciseerde ook dat dit bedrag is samengesteld uit 2.267.942,80 euro aan deposito’s op zicht- of spaarrekeningen en effecten. Het resterende deel, 305.450,00 euro, zit in kunstvoorwerpen, antiquiteiten en persoonlijke juwelen.

Bij het openbaar maken van zijn vermogen is Felipe ‘geleid door de geest van dienstbaarheid en burgerlijke toewijding die hij sinds de eerste dag van zijn koningschap heeft nagestreefd’.

Spanjaarden vragen zich nu alleen nog af, waarom koningin Letizia niet ook haar hele hebben en houden openbaar maakt.

Doña Letizia ontvangt, net als de koning, een toelage van de staat. Maar, zo redeneert het paleis, zij is niet het staatshoofd en heeft niet de grondwettelijke verantwoordelijkheden die Felipe wel heeft. Wat zijn spontane actie in een ander licht zet. Er was voor hem simpelweg geen ontkomen aan.  

LEES OOK:

OPHEF OVER UITSPRAKEN FELIPE

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Hola!/Lecturas