Spain Royalty

Mallorca hoopt dat Spaanse royals op bezoek komen

Het vakantie-eiland Mallorca begint zich zorgen te maken over de toekomst van het koninklijk gezin voor het jaarlijkse zomerverblijf in paleis Marivent in Palma. “We hebben nog niets gehoord uit Madrid en geen bevestiging gekregen”, vertelt een woordvoerder van de autonome eilandregering. De komst van de koninklijke familie is door de jaren heen een goede gratis reclamecampagne geweest voor het Balearen-eiland.

Eind juni waren koning Felipe en koningin Letizia nog even op Mallorca om hun steun uit te spreken voor het toerisme. De visite maakte deel uit van de koninklijke rondreis langs zestien van de zeventien autonome regio’s van Spanje. Er is toen niet gezegd dat ze tijdens de zomervakantie zouden terugkomen.

Normaal gesproken valt het verblijf van Felipe samen met de zeilwedstrijden om de Koningscup in de baai van Palma. De koning zeilt zelf al zijn hele leven lang. Het is een passie die hij deelt met zijn ouders. Maar vanwege de coronapandemie is de zeilstrijd afgelast en heeft de koning geen directe reden om naar Mallorca te komen.

Ook het paleis in Madrid laat niks los. Het koningspaar, dat maandag met veel vijandigheid werd ontvangen in Catalonië en woensdag in Extremadura is, heeft tot begin augustus nog meer regiobezoeken op de agenda staan.

Lees ook:

De Deense prins Felix is vandaag 18 jaar geworden!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen