Spain Royalty

Bezoek Felipe en Letizia aan Catalonië verstoord door demonstranten

Bij een bezoek van koning Felipe en zijn vrouw Letizia aan de Noord-Spaanse regio Catalonië is het onrustig geworden. Zowel voor- als tegenstanders van het koningshuis lieten er hun stem horen.

Het koningspaar maakt een reis door Spanje en doet iedere regio aan. Gisteren in Catalonië, waar bijvoorbeeld ook Barcelona in ligt, ging het even bijna mis. Een groep demonstranten die af wil van het koningshuis, demonstreerde er. Felipe en Letizia bezochten Poblet-klooster in Tarragona en een aantal demonstranten wist langs de aanwezige politie te glippen en het klooster binnen te dringen.

Er waren overigens ook aanhangers van het koningshuis aanwezig. Zo klinken er de afgelopen tijd wel vaker geluiden vanuit beide kampen. In het voorjaar nog werd een geluidprotest (met pannen en deksels, vanaf balkons) gehouden op verschillende plekken, om symbolisch te ‘overstemmen’ wat Felipe zei als hij een tv-toespraak hield. In reactie daarop hielden pro-monarchie-bewegingen juist applaus-acties, om het koningspaar te steunen.

De tegenstanders van het koningshuis riepen in Catalonië gisteren ‘Catalunyanoterei’ (Catalonië heeft geen koning), en dat is ook de hashtag die ze gebruikten om de boodschap kracht bij te zetten op Twitter en andere media.

Felipe en Letizia in het klooster van Poblet gisteren:

Spain Royalty

Lees ook:

Leuk: binnenkijken in het koninklijk paleis van België

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen