Letizia Proeft Olijfoliekop

Letizia positief

De koningin testte positief voor corona, na een intense dag in Barcelona gisteren.

‘Hare Majesteit de Koningin heeft COVID, met milde symptomen’, liet het paleis in een verklaring weten. ‘De voor morgen geplande audiënties zijn opgeschort.’

Letizia heeft gisteren twee evenementen in Barcelona bijgewoond, samen met haar man en dochters. Op foto’s is niets bijzonders aan haar te zien.  

Het is niet bekend of de test routinematig is uitgevoerd of dat zij hem juist heeft gedaan omdat zij zich niet lekker voelde.

Vooralsnog is er geen aanwijzing dat prinses Leonor of Infanta Sofía ook besmet zijn.

Doña Letizia voegt zich bij de lange lijst van royals die positief getest zijn op het coronavirus. Naast de  leden van de Spaanse koninklijke familie zijn dat onder meer koningin Elizabeth, prins Charles en de hertogin van Cornwall, prins William, Victoria en Daniel van Zweden -die tweemaal besmet zijn-, Carl Philip en Sophie, Carl Gustaf en Silvia, Margaretha van Denemarken, Maria van Denemarken en haar zoon Christian, Albert van Monaco, Harald, Haakon en Ingrid Alexandra van Noorwegen, prinses Beatrix, de groothertog van Luxemburg en zijn erfgenaam, de koning van Marokko, Constantijn van Griekenland en Matilde der Belgen.

LEES OOK:

ZIEN: DE ESPADRILLES VAN LEONOR EN SOFIA

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Vanitatis