Letizia Felipe Rutte

Lekker! Dit zetten Felipe en Letizia hun gasten voor

Bij het galadiner voor de NAVO-top.

Alleen de locatie was al de moeite waard: het Reina Sofia Museum, dat uitpuilt van de Spaanse meesterwerken. Na een  rondleiding gingen de gasten, waaronder premier Rutte aan tafel.

Het welkomstaperitief was een gefrituurde gordal-olijf op krokante toast. Daarna kwamen koude kersensoep uit Jerte, gekonfijte sint-jakobsschelp en haringkuit; brood met zwarte knoflook, ingemaakte patrijs en pico de gallo; zorongollo – een salade met onder meer paprika en tomaat – uit Extremadura; gerookte forel en schapenkaas; gekonfijte prei uit Sahagún met tartaar van runderjerky; en blini van ansjovis uit de Cantabrische Zee, mazamorra – koude amandelsoep – en forelkuit.

De warme gastronomische hapjes waren lichte spinkrab en roquette van rode garnaal; krokante ravioli van kalfswang; gegrilde octopus en Galicische aardappel in paprikabrood; Segureño-lam, honing en aalbessen; en breua – pastei – van halalkip.

Voor dessert was er romige kaastaart met ijs.

LEES OOK:

LETIZIA SWITCHT VAN WIT NAAR PRACHTIG ZWART

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Lecturas