juan carlos XRay

Juan Carlos stelt terugkeer naar Spanje uit

Nog geen nieuwe datum geprikt.

De in ongenade gevallen vorst beseft, dat ieder bezoek aan Spanje de monarchie schade kan toebrengen. Hij blijft daarom voor onbepaalde tijd in zijn ballingsoord Abu Dhabi.

Toen hij in het voorjaar Spanje bezocht, kondigde hij aan dat hij van plan was binnen enkele weken terug te keren. Vervolgens stelde hij zijn terugkeer uit tot de herfst, en oktober was de maand die hem het meest waarschijnlijk leek.

De vader van Felipe VI keerde zeer geschokt terug uit Spanje na een lang gesprek met zijn zoon. Hij wist van tevoren dat zijn bezoek,, waarvan hij hoopte dat het de eerste van vele zou zijn, niet op een circus mocht uitlopen. En toch kon hij dat niet voorkomen.

Uiteindelijk heeft Juan Carlos, gezien de moeilijkheden om tot een discreet bezoek te komen en de harde terughoudendheid van de huidige koning, zowel zijn dochters als zijn vrienden laten weten dat hij voorlopig niet zal terugkeren.

Juan Carlos is vooral op zoek naar rust en stilte. Sinds zijn terugkeer heeft niemand meer namens hem het woord gevoerd, iets wat vroeger regelmatig gebeurde. Op een enkele wazige foto van zijn rug na blijft hij ook onzichtbaar.

LEES OOK:

JUAN CARLOS VERKIEST DE EENZAAMHEID

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Vanitatis