Spain Royalty

Juan Carlos komt terug naar Spanje

Uiteindelijk bleef doorslaggevend wat zijn zoon koning Felipe ervan zou vinden. Die heeft uiteindelijk akkoord gegeven – en ook dat moest weer ingewikkeld en via een omweg.

Ga maar na: Felipe was in Abu Dhabi, in verband met het overlijden van emir Sjeik Khalifa Bin Zayed al Nahyan. Toevallig woont Juan Carlos sinds 2020 in het emiraat, als gast van diezelfde emir.

Maar elkaar even opzoeken was te moeilijk. Dus spraken de twee elkaar telefonisch, voordat Felipe weer op het vliegtuig naar Spanje stapte.

Afgesproken is dat de koning zijn vader in Madrid zal ontmoeten. Er schijnt al wel een datum te zijn, maar het hof heeft die niet naar buiten gebracht. Dat mag Juan Carlos doen.

Carlos Herrera, een persoonlijke vriend Juan Carlos, had het over dit weekend, als er tenminste niet ineens iets opduikt dat een ontmoeting moeilijk zou maken. Wat dat zou kunnen zijn zei hij er niet bij.

Het weekend van de 20e ligt voor de hand, omdat dan de zeilregatta Copa de España plaats wordt gehouden, waar Juan Carlos een liefhebber van is.

Merkwaardig is het allemaal wel. Afgelopen maart nog konden we melden dat Juan Carlos had besloten dat hij in de Emiraten bleef. Hij zou alleen af en toe op familiebezoek komen. Het hof heeft dat destijds gerespecteerd. Nu zou worden gewerkt aan een permanente terugkeer.

LEES OOK:

JUAN CARLOS NIET NAAR HUIS

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Hola!