The King And Queen Of Spain Enjoy A Stroll Through The Plaza Mayor Of Palma De Mallorca

Het geheime toevluchtsoord van de Spaanse royals

Een schepping van koningin Letizia.

Wie dacht dat de Spaanse koninklijke familie tijdens hun verblijf op Mallorca in paleis Marivent verbleef zat ernaast.

Koning, koningin en prinsessen zaten vlakbij in Son Vent, een woning op het terrein van het paleis, door Letizia omgetoverd tot het perfecte toevluchtsoord.

Het gebouw, een typisch Mallorcaanse boerderij, werd in 1992 door de Spaanse luchtmacht aan Felipe VI afgestaan, maar hij kon het pas in 1999 gebruiken, na een gedegen renovatie. Het heeft 659 vierkante meter en is omgeven door een veranda.

Het landhuis is gebouwd op de klif van Cala Major en heeft een makkelijke toegang tot de haven, waar vroeger het jacht Fortuna aanlegde, dat toebehoorde aan Juan Carlos I.

Het ligt ook dicht bij de paviljoens waar de Infantas Elena en Cristina met hun kinderen verblijven wanneer zij op het eiland zijn.

Son Vent heeft een begane grond met een grote woonkamer, met een groot terras en uitzicht op zee, een eetkamer, een bibliotheek, een keuken en een grote slaapkamer.

Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers, badkamers en twee woonkamers. Daarnaast heeft het pand ook nog een kelder en een zolder. Alles naar de smaak van koningin Letizia, die het in 2004 opknapte en ongeveer een half miljoen euro uitgaf om het interieur en de tuinen in te richten.

Het meest karakteristieke kenmerk van het pand is ongetwijfeld dat het omgeven is door een muur en een groene omheining en dat er geen beelden van zijn. Zelfs op Google Maps is het onmogelijk om het te zien.

LEES OOK:

DE WARE REDEN WAAROM LETIZIA GEEN VOET AAN BOORD ZET

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Lecturas