Spain Royalty Urdangarin

HBO bereidt documentaire voor over de relatie tussen koning Juan Carlos en Urdangarin

De rommelige scheiding tussen Iñaki Urdangarin en de Infanta Christina, dochter van Juan Carlos, is amper beklonken, of we mogen al meekijken.

Wekenlang filmen en talloze interviews, een groot team, en toch bleven de plannen lange tijd geheim. Dat moest ook zo blijven, maar het Spaanse magazine Vanitatis zette wat aanwijzingen onder elkaar en weet het zeker: die docu gaat er komen. Ook al wil HBO geen commentaar geven.

Dat kan smullen worden. De drie hoofdpersonen zijn zacht gezegd nogal kleurrijk en kwamen alle drie met justitie in aanraking. Juan Carlos is nog steeds verwikkeld in procedures, waarin een aantal van zijn enorme hoeveelheid minnaressen een rol spelen. Urdugarain zag zijn huwelijk op de klippen lopen, toen hij hand in hand met een andere vrouw dan de zijne werd gefotografeerd.

Van de vele geinterviewden die Vanitatis benaderde liet niemand iets los over het onderwerp – alleen dat ze vooral vragen kregen over dit drietal, en dat het niet over hun officiele hoedanigheid ging.

Dit HBO-project is niet het enige dat over de Spaanse monarchie loopt. Zelfs de Duitse televisie bereidt een eigen productie voor, net als een aantal Spaanse mediabedrijven. Naar verwachting duiken daarin diverse voor de betrokkenen en de monarchie schadelijke zaken op.

LEES OOK:

BETRAPT! IÑAKI URDANGARIN MET ANDERE VROUW

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Vanitatis