Spain National Security

Felipe zit vergadering voor mét mondkapje

De koning van Spanje zat gisteren een vergadering voor en bleek zich prima aan de geldende coronavoorschriften te houden. Op foto’s zien we de aanwezigen een mondkapje dragen en afstand houden.

Afgelopen weekend nog bezocht de Spaanse koning met vrouw Letizia en dochters Leonor en Sofía een theatervoorstelling. Het gezin werd toen ook op de foto gezet met mondkapjes op. Niet zo gek natuurlijk, dat royals graag het goede voorbeeld geven. Zo zagen we de Belgische koningin Mathilde onlangs een mondkapje dragen dat perfect matchte met haar jurk, want eens een fashionista, altijd een fashionista.

Felipe zat ditmaal een vergadering van de Nationale Veiligheidsraad voor. Ver hoefde hij niet te reizen, de meeting vond plaats in het Zarzuela-paleis. Naast het dragen van mondkapjes, hielden ook alle aanwezigen de voorgeschreven 1,5 meter afstand tot elkaar. De Veiligheidsraad is een belangrijk adviesorgaan voor de Spaanse regering, met name in verband met dingen die de nationale veiligheid betreffen. De coronacrisis is daar een actueel voorbeeld van.

Lees ook:

Luxemburgse erfgroothertog Willem doneert bloed

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Twitter @CasaReal

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen