Luxembourg Royal Wedding

Luxemburgse erfgroothertog Willem doneert bloed

In Luxemburg roepen zowel het hof als het Rode Kruis op om toch vooral bloed te komen doneren. En dus zette deze royal – die onlangs vader werd van een zoon – zijn beste beentje voor.

Gisteren nog werden we getrakteerd op nieuwe foto’s van de vorige maand geboren zoon van Willem. Willem wordt in Luxemburg veelal Guillaume genoemd, de Franse variant van zijn naam. Hij is de zoon van de huidige groothertog van het land, Henri – en zijn vrouw María Teresa. Het is een behoorlijke mond vol, maar Willem is dus ‘troonopvolger’ om groothertog te worden en is nu erfgroothertog.

Omdat tijdens de coronacrisis de vraag naar bloed is toegenomen, geeft Willem graag het goede voorbeeld. Gisteren heeft hij bij een transfusiecentrum van het Rode Kruis in Luxemburg bloed gedoneerd. In het kleine land is het momenteel zaak dat de bloedvoorraden worden aangevuld.

Vandaag viert Luxemburg de nationale feestdag. Er wordt onder meer stilgestaan bij de verjaardag van groothertog Henri. Die heeft in april zijn eigenlijke verjaardag, maar net als in Groot-Brittannië (koningin Elizabeth) en voorheen bij ons (Beatrix) worden feestelijkheden rond een verjaardag van een royal nog weleens doorgeschoven naar een dag met meer kans op goed weer.

Lees ook:

7x Royals die hun tanden laten zien

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen