Felipe rouwt om overlijden achternicht.

Sonia de Morales de Borbón-Dos Sicilias werd maar 52.

De Spaanse koninklijke familie was verenigd in rouw, na het overlijden van het nichtje van Infante Don Carlos, die door koning Juan Carlos als een broer werd beschouwd en met wiens kinderen de vorst een nauwe band heeft.

Sonia de Morales de Borbón-Dos Sicilias, achternicht van koning Felipe VI en de Infantas Elena en Cristina, is op zondag 24 juli onverwacht overleden. Ze was pas 52 jaar oud. De omstandigheden van haar dood zijn niet bekend gemaakt.

Om de relatie tussen de koninklijke familie en de overledene te begrijpen, moeten we teruggaan tot de twee huwelijken van Carlos de Borbón, tweede zoon van prins Alfonso van de Twee Siciliën, graaf van Caserta, en prinses María Antonieta van de Twee Siciliën, en tevens neef van de laatste koning van de Twee Siciliën, Francisco II.

Carlos de Borbón trouwde met María de las Mercedes de Borbón, dochter van koning Alfonso XII. Uit dit huwelijk werden drie kinderen geboren, onder wie Alfonso, de oudste, die jaren later zou trouwen met prinses Alicia de Borbón-Parma.

Het echtpaar kreeg drie kinderen: Teresa, Inés – de moeder van Sonia de Morales – en de infante Carlos, voormalig hertog van Calabrië en een van de mensen die Juan Carlos het dierbaarst waren.

LEES OOK: 

FELIPE PRAAT MET SPAANSE BROUWERS OVER BELANG BIEREXPORT

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Vanitatis/casareaaldeespana