Spain Royalty

Ex-liefje van Juan Carlos spreekt over hun vakantie samen

De verguisde oud-koning leeft inmiddels alweer een paar weken in Abu Dhabi. Gevlucht voor de reputatie die hem in Spanje maar bleef achtervolgen. Ondertussen spreekt ex-geliefde Corinna zich uit over een jachttrip met Juan Carlos naar Botswana, in 2012.

Het houdt niet op met de verhalen rondom de koning-emeritus en zijn familie. Juan Carlos wilde met zijn vertrek uit Spanje zijn zoon Felipe – de huidige koning – meer schade besparen. En hem ruim baan geven zijn eigen koers te varen. In de tussentijd zit er ook nog een ander familielid in de gevangenis. Was zus Cristina om die reden niet welkom op vakantie op Mallorca. En nu spreekt de ex-geliefde van Juan Carlos zich uit over haar reis met hem naar Afrika, een aantal jaar geleden.

Ze heet Corinna zu Sayn-Wittgenstein. En ze omschrijft haar vakantie met Juan Carlos naar Botswana (in 2012) als ’traumatisch’. Volgens haar heeft hij tijdens de trip een 50-jaar-oude olifant doodgeschoten. Niet dat ze zelf nooit dieren heeft gedood: “Ik ben een jager, maar ik heb nog nooit van mijn leven een olifant gedood en zal dat ook nooit doen. Voor mij was de hele jachtervaring in die zin traumatisch”, aldus de vrouw.

Corinna had eigenlijk liever helemaal niet mee gewild op reis. Ze had al voorgevoelens over zijn intenties. “Ik had het gevoel dat koning Juan Carlos me probeerde over te halen bij hem terug te komen, en ik wilde geen verkeerde indruk wekken.” De twee waren geliefden van elkaar tussen 2004 en 2009. Wat niemand destijds wist. Pas na de Botswana-reis kwam een en ander aan het licht. Sindsdien leefde zijn vrouw Sofía gescheiden van Juan Carlos.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein

Corinna Juan Carlos

Lees ook:

Sneu: jonge Sofia maakt lelijke val en loopt met krukken

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, BBC

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen