Eerste foto van Juan Carlos in Abu Dhabi

Precies een week geleden verliet de oud-koning Spanje. Even leek het of hij via Portugal naar de Dominicaanse Republiek zou reizen. Maar Juan Carlos bleek een andere bestemming in gedachten te hebben: Abu Dhabi. Daar is nu een eerste foto van.

De voormalige vorst is inderdaad in Abu Dhabi, zoals een Spaanse nieuwszender al bij elkaar had gepuzzeld. De gok voor Portugal en de Dominicaanse Republiek was tevens geen wilde. Daar is Juan Carlos menig maal geweest, óók voor langere periodes waarin hij zich wilde terugtrekken.

Abu Dhabi is mogelijk slechts een tussenstop voor hem. Tegen vrienden heeft Juan Carlos eerder gezegd dat áls hij Spanje voor langere tijd – of voorgoed – verlaat, hij kiest voor wonen in Nieuw-Zeeland. Hij is een zeilfanaat en Nieuw-Zeeland biedt een perfect klimaat voor zeilers. Of Juan Carlos inderdaad plannen heeft om verder te reizen naar Oceanië, is niet duidelijk en zal naar verwachting ook niet (spoedig) bevestigd worden.

Juan Carlos komt aan op het vliegveld van Abu Dhabi. Het is vooralsnog de enige foto die van hem in Abu Dhabi bekend is. En afkomstig van de Spaanse nieuwsdienst NIUS.

Juan Carlos Vliegveld Abu Dhabi

Lees ook:

Spaanse krant peilt respect Spanjaarden voor Juan Carlos

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, niusdiario