Is dít het toevluchtsoord van Juan Carlos?

Het zal je wellicht niet zijn ontgaan dat de oud-koning van Spanje, Juan Carlos, een paar dagen geleden zijn biezen heeft gepakt en zijn vaderland heeft verlaten. Waar ging hij precies naartoe?

Het leek de enige overgebleven optie: een vertrek uit het paleis. Felipe worstelde al lange tijd met zijn vaders reputatie. En kan na diens vertrek uit Spanje verder proberen te werken aan een cleaner imago voor het koningshuis. Koningin Sofia, de echtgenote van Juan Carlos, gunt haar man al jaren geen blik waardig meer. Ze was al vakantie aan het vieren op Mallorca toen Juan Carlos zijn koffers aan het pakken was en zich klaarmaakte voor een definitief vertrek. Meer over de aanloop naar dit alles, lees je trouwens in de nieuwste editie van Royalty Magazine, die nu in de winkels ligt.

De eerste berichten spraken van Portugal. Juan Carlos zou zijn gezien niet ver van hoofdstad Lissabon. Kenners vermoedden dat hij via Portugal verder zou reizen naar de Dominicaanse Republiek. Een eiland waar hij dikwijls kwam en komt, ook voor langere verblijven.

Maar een nieuwe bron weet nu te melden dat het niet buurland Portugal en/of de Caraïben zijn waar Juan Carlos zijn toevlucht heeft gezocht, maar… Abu Dhabi. Eén van de Verenigde Arabische Emiraten, aan de Perzische golf. Abu Dhabi is onder meer bekend van de olie, de rijke sjeiks en markante gebouwen zoals de Burj Khalifa. Dat Juan Carlos nu juist in dit werelddeel onderdak heeft gevonden, is des te opmerkelijker omdat er nog altijd onderzoeken lopen naar zijn banden met rijke Arabieren. Op Zwitserse bankrekeningen van de oud-vorst staan bijvoorbeeld enorme bedragen die hij cadeau kreeg van emirs en sjeiks uit de regio. Ook na zijn verhuizing kan Juan Carlos gewoon berecht worden, mochten de onderzoeksresultaten daar aanleiding voor geven.

De bron heeft de vluchtgegevens van Juan Carlos in handen weten te krijgen, op basis daarvan is gereconstrueerd dat hij naar Abu Dhabi zou zijn gegaan. Er is nog geen beeldmateriaal van de oud-koning ter plekke.

Abu Dhabi 1
Abu Dhabi 2

Lees ook:

De kogel is door het Zarzuelapaleis: Juan Carlos vertrekt

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, VisitAbuDhabi

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen