Felipe Lertizia Sofia

Drama voor prinses Sofia

Bij haar vertrek naar Wales, kon prinses Sofia niet voorzien welk drama voor haar en haar familie aan het thuisfront zou opdoemen.

We kennen de foto’s waarop prinses Sofia afscheid neemt van koning Felipe, koningin Letizia en zwarte Labrador Jan.

Die hond is altijd op de achtergrond gebleven, al wisten we wel dat de Spaanse royals hebben. Prinses Leonor kreeg als communiegeschenk een bruine labrador cadeau. Van het bestaan van Jan wisten we niets af, maar dat is nu grondig veranderd.

Zorgen

Prinses Sofia Van Spanje Royaltynl
Prinses Sofia Van Spanje Royaltynl

Uiteraard ontbreekt het de honden aan niets in het Zarzuela-paleis. Ze worden goed verzorgd, krijgen hun natje en hun droogje en worden regelmatig uitgelaten.

Lees ook: Zweedse koning laat lekker de hond uit

Toch zorgde juist Jan voor zorgen in de familie. De hond moest dringend een ingrijpende ooroperatie ondergaan. Een ingreep die perfect is verlopen, en de pup – want ondanks zijn formaat is het een jonge hond – is alweer in perfecte conditie. Maar voor prinses Sofia, ver weg in Wales, waren het dramatische dagen, terwijl ze moest wachten op nieuws uit Madrid.

Prinses Sofia kan tevreden zijn

Sofia Van Spanje Royaltynl Hond
Sofia Van Spanje Royaltynl Hond

Het was ook niet de minste die de operatie tot een goede einde bracht. De prestigieuze dierenarts Alfredo Fernández heeft naast zijn basisdiploma een masterdiploma in gezondheidsexpertise behaald aan de Faculteit der Geneeskunde van de Complutense Universiteit van Madrid.

Vanitatis, tekst Royaltinl, beeld GettyImages

#Royaltynl

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

Tip van de redactie

Of je nou de Vierdaagse loop tof de hele dag op hoge hakken moet lopen, je wil absoluut geen blaren of pijnlijke voeten. Doe je voeten een plezier en gebruik loperswol als natuurlijke teenspreider. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Loperswol
Loperswol
Bekijk bij Bol