Sofia

Dit gaat prinses Sofia totaal anders doen

Op 29 augustus begint prinses Sofia van Spanje haar studie aan het UWC Atlantic College in Wales, in de voetsporen van prinses Alexia.

Haar zus prinses Leonor ging prinses Sofia daar voor, maar Sofia’s opleiding in Wales wordt geen exacte kopie.

Wat wel hetzelfde blijft is het afscheid op de luchthaven van Madrid. Net als Leonor twee jaar geleden vliegt prinses Sofia in haar eentje naar Wales.

Prinses Leonor was daar toch wel een soort zorgenkindje, omdat ze zo weinig lustte. Bij prinses Sofia zal dat beter gaan, die lust alles en wil ook graag nieuwe dingen proberen. IN tegenstelling tot haar zus.

Dieet

De familie volgt al lange tijd een proteïnerijk en gezond dieet, naar het voorbeeld van koningin Letizia, maar bronnen geraadpleegd door het tijdschrift Monarquía Confidencial zeggen dat de Infanta probeert ‘over te slaan’ op speciale data, zoals Kerstmis, verjaardagen of één weekend per maand.

Zonder haar moeders strenge blik zal dat de komende twee jaar toch anders worden, verwachten insiders. Niet dat ze zich iedere dag gaat volproppen met pizza’s en hamburgers trouwens, daar is prinses Sofia ook weer te verstandig voor.

Interessant

Het eten op het College is trouwens zo interessant dat het zelfs een eigen Instagram-account heeft!

Er staan veel typisch Engelse gerechten op – denk aan bonen, spek en worstjes als ontbijt – maar ook pasta en pizza, avocado- en spinazietoast en groente- en fruitsalades. Daar zal het dus niet aan liggen.

Monarquía Confidencial/acsbasicburritos

#Royaltynl