Leonor

De eerste uren van Leonor op de academie

Aanstaande donderdag al meldt prinses Leonor zich in Zaragoza op de militaire academie, in het bijzijn van koning Felipe en koningin Letizia.

Ze is niet alleen, koning Felipe en koningin Letizia zullen er ook bij aanwezig zijn. Vanaf het moment dat prinses Leonor over de drempel stapt zal ze bekend staan als cadet Borbón.

Ze zal niet langer een voornaam hebben, vanaf die dag zullen de commandanten en haar klasgenoten haar aanspreken met haar achternaam. Een regel die het nieuwe leven markeert van de kroonprinses die als ooit opperbevelhebber zal worden, als kapitein-generaal van de strijdkrachten.

Mentor

Er is één verschil met de rest van de aspiranten. Prinses Leonor heeft een mentor die haar academische vooruitgang in de gaten houdt, luitenant-kolonel Pardo de Santayana.

De agenda van de prinses zal dezelfde zijn als die van de rest van haar metgezellen. Zoals ook het geval was met haar vader, toen hij op 2 september 1985 in Zaragoza binnenkwam. Overigens was Felipe toen net als Leonor nu nog minderjarig.

Op de ochtend van 17 augustus wachten de kandidaten bij de poort en roepen de commandanten hun namen één voor één af. Eenmaal op het terrein van de academie laten de cadetten hun koffers achter op een vrachtwagen. Daarna verwelkomt de Algemeen Directeur de families in de aula.

Uniform

Zodra het officiële welkom voorbij is, ontmoeten de cadetten hun instructeurs en worden ze naar hun kamers gebracht. De volgende stap is het ophalen van het militaire uniformen. Meervoud, want voor iedere gelegenheid is weer een ander uniform nodig.

Het eerste wat Leonor gaat doen leren hoe het leven  van een militair eruit ziet. Salueren, bijvoorbeeld. Het herkennen van de bugelsignalen. Exerceren met wapens. Pas na twee weken begint de eigenlijke opleiding.

Voor Leonor is een speciaal studieprogramma samengesteld, zodat ze in oktober al aan haar tweede jaar kan beginnen.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Vanitatis/Getty Images

#Royaltynl