Leonor

Aan zoveel regels moet Leonor zich houden

Prinses Leonor krijgt na de zomer op de militaire academie te maken met zeer veel regels, waar ze zich aan moet houden.

Het wordt een historisch moment, als prinses Leonor straks begint aan haar 3 jaar diensttijd. Zij is de eerste koninklijke vrouw die de zeer zware opleiding volgt. Buiten Spanje is dat trouwens al heel normaal. Kroonprinses Victoria van Zweden voltooide zo’n 20 jaar geleden de militaire basistraining, Ingrid Alexandra vloog een F-16 en prinses Elisabeth van België volgde op 18-jarige leeftijd een opleiding van een jaar aan de militaire academie in Brussel.

Discipline

Het leger, dat is discipline. Daarom moet net als iedere andere rekruut zich houden aan een enorme hoeveelheid regels. Die staan in een boekwerk van maar liefst 36 bladzijden.

Daaronder zijn de Tien Geboden van de Kadetten, die ze te allen tijde uit hun haar hoofd moet kunnen opzeggen. Het eerste gebod kan geen probleem zijn: Grote liefde voor het land en loyaliteit aan de koning. Andere geboden verbieden roddel en afgunst. Een gebod zegt dat je je moet verheugen in het succes van je collega’s.

Oorbel

Ze zal waarschijnlijk iets minder blij zijn met de stylingregels. De militaire academie schrijft  onder andere voor dat lang haar alleen in een paardenstaart of als knot gedragen mag worden. Kettingen zijn verboden, maar armbanden zijn toegestaan. Oorbellen mogen ook gedragen worden, maar ze moeten zo klein mogelijk zijn en er mag er niet meer dan één aan elk oor hangen. Leonor moet dus één oorbel uitdoen: ze heeft een tijdje geleden een tweede oorpiercing aan de linkerkant laten zetten.

eloise
KLIK HIER

Adelswelt/ANP

#Royaltynl