Max Verstappen En Willem Alexander

Willem-Alexander en de koning van Zandvoort: Max Verstappen

Koing Willem Alexander heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een groot fan is van autocoureur Max Verstappen. Als echte sportliefhebber volgt Willem Alexander ook graag de prestaties van de wereldkampioen.

Afgelopen zomer was koning Willem-Alexander aanwezig in Zandvoort om van dichtbij te zien hoe meervoudig wereldkampioen Max Verstappen de Grand Prix van Nederland won. Maar ook nu volgt de koning elke Grand Prix van de autocoureur.

In gesprek met De Telegraaf vertelde de koning in 2023 hoeveel respect hij had voor de toen 25-jarige wereldkampioen: “Wát een ambassadeur voor ons land is Max.” En hij voegde er aan toe: “Maar wie de echte koning is? Eigenlijk zijn alle 110.000 mensen op de tribunes hier vandaag koningen en koninginnen.”

Willem Alexander En Max Verstappen
Willem Alexander en Maxima in 2022 op Zandvoort

Max Verstappen en Willem Alexander

Ook op YouTube zijn verschillende filmpjes te zien waaruit blijkt hoe sterk het wederzijdse respect is tussen Max Verstappen en Willem Alexander. Zoals hier in dit filmpje uit 2022.

Lees ook: Willem Alexander stuurde brief aan Max Verstappen

Willem Alexander In Bahrein
Willem Alexander In Bahrein

Max Verstappen in Bahrein

In Zandvoort was koning Willem Alexander op persoonlijke titel met zijn gezin aanwezig. Nu Max Verstappen in Bahrein rijdt, is de kans iets minder groot dat de koning op de tribune zal zitten. Maar wij durven wel te wedden dat hij Max volgt via de televisie (of IPad). Goed nieuws dus voor Willem Alexander dat Max Verstappen een productieve eerste testdag van het nieuwe Formule 1-seizoen had. Op het Bahrain International Circuit klokte de regerend wereldkampioen 143 ronden en reed hij de snelste tijd van de dag.

Lees ook: Jammer, Max niet naar koning

Koning En Max Verstappen
Koning En Max Verstappen

Tip van de redactie

In De zwijger duikt René van Stipriaan in het roerige leven van Willem van Oranje. Van grootste rijkdom tot diepste crisis, tegen een despotisch bewind. Ontdek de complexiteit van een man wiens acties de wereldgeschiedenis vormden. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Rene van Stipriaan