catherine van wales kanker texas

Werd Catherine van Wales behandeld in Texas? Britse koningshuis ontkent

Er is een hardnekkig gerucht dat Catherine van Wales een behandeling tegen kanker ondergaat in een prestigieus ziekenhuis in Texas. Waar komt dat gerucht vandaan en is het waar?

Het zou niet raar zijn dat Catherine van Wales de beste medische verzorging zoekt nu ze zo ziek is. Maar waar komt het verhaal vandaan dat ze in Texas zou zijn?

Een Reddit-post en TikTok-video wakkerden geruchten aan dat Kate Middleton zich in Houston zou laten behandelen voor kanker in plaats van in het Verenigd Koninkrijk. Ook Engelse kranten schreven erover. Kate zou behandeld worden in het MD Anderson Cancer Center in Houston Texas. Een ziekenhuis dat tot ene van de beste kanker centra ter wereld wordt gerekend.

Texas

Het bericht op Reddit begon met een algemene vraag: “Was visiting friends at the St. Regis this weekend and they had spoken of her being at the hotel. Has anyone else heard this?” Oftewel: iemand die bij vrienden in Texas was en hoorde dat Kate daar zou zijn. Mensen reageerden door te zeggen dat het gerucht al langer de ronde deed. Het ziekenhuis zou ene speciale proton therapie bieden waarvoor patiënten naar Houston moeten.

Kate Middleton Lippenstift

Tien zwarte busjes

Een van de Reddit-mensen schrijft dat hij of zij een aantal weken geleden ineens tien zwarte busjes naar het ziekenhuis zag rijden. Wat overigens geen garantie is dat Kate in een van die wagens zat. Het ziekenhuis krijgt beroemde mensen uit de hele wereld langs.

Gerucht

Maar Kensington Palace maakte snel een einde aan alles speculaties. Het paleis liet aan The Houston Chronicle weten dat Kate niet behandeld wordt in het MD Anderson Cancer Center in Texas. Mocht het overigens wel waar zin, dan zou dat verklaren waarom Prins William enkele weken geleden weer volop in het openbaar te zien was in plaats van bij zijn vrouw. Als Catherine inderdaad aan de andere kant van de oceaan was, en de kinderen op school, dan had hij zijn handen vrij. Maar ook dat zijn speculaties. Belangrijkste is dat Kate snel beter wordt.

Beeld Getty Images

Tekst MANON DAELMANS