Day 3 Spanish Royals Visit Netherlands

Foto’s: Luxemburgse prins Félix viert zijn 40e verjaardag

Het is feest in Luxemburg! Prins Félix, de tweede zoon van groothertog Henri (69) en groothertogin Maria Teresa (68), blaast vandaag 39 kaarsjes uit.

Wie is prins Félix en wat doet hij? Royalty zocht het voor jullie uit en zet de leukste foto’s van de prins op een rij.

Prins Félix is op 3 juni 1984 geboren in de Luxemburgse hoofdstad. Hij groeit samen met zijn oudere broer Guillaume op in een groot gezin. Na hem worden prins Louis, prinses Alexandra en prins Sébastien geboren. Félix ging naar de internationale school in Luxemburg en een kostschool in Zwitserland. Daarna heeft een brede opleiding genoten, waaronder studies in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Funeral Of Grand Duke Jean In Luxembourg 4 May
© Getty Images

Lees ook: Prins Félix en prinses Claire van Luxemburg voor de derde keer ouders geworden 

Op 21 september 2021 stapt Félix met Claire Lademacher, een Duitse bio-ethicus, in het huwelijksbootje. Op 15 juni 2014 wordt dochter Amalia geboren. Ruim twee jaar later volgt een tweede kindje: zoon Liam. Prins Het gezin woont momenteel in het zuiden van Frankrijk, waar ze betrokken zijn bij de wijnbouw en het beheren van een wijngaard.

Religious Wedding Of Her Royal Highness Alexandra Of Luxembourg & Nicolas Bagory In Bormes Les Mimosas
© Getty Images

Lees ook: Zoontje voor prins Félix en prinses Claire

Ook op Instagram staat het hof stil bij zijn 40ste verjaardag. Hij is na zijn broer Guillaume en neefje Charles de derde in de lijn van troonopvolging.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES