Felipe (3)

Felipe wint ‘oorlog’ met zussen

In de Spaanse koninklijke familie is een felle strijd gaande, tussen koning Felipe en zijn zussen. Felipe is aan de winnende hand.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Tijdens de zomervakantie op Mallorca werd duidelijk dat koning Felipe daarbij aan de winnende hand is. Met koningin Letizia, prinses Leonor en prinses Sofia staat hij tegenover zijn zussen Elena en Cristina.

De beide Infantas zouden met hun gezinnen naar Mallorca komen voor een grote familiereünie, maar lieten allebei verstek gaan.

Moeder

De waarschuwingen van Felipe aan zijn moeder, koningin Sofía, om zijn zussen weg te houden zolang zijn  gezin in het paleis van Marivent logeerde hebben effect gehad. Daarmee heeft hij een belangrijke slag gewonnen.

Eerst was het Cristina, die besloot naar Griekenland te reizen om zich te omringen met familieleden die haar kunnen adviseren over haar huwelijkssituatie. Daar ontmoette ze haar neef, Paul van Griekenland. Deze koerswijziging leidde tot de annulering van een mogelijke familiebijeenkomst in Marivent.

Hetzelfde is gebeurd met de Elena. Haar plannen om een paar dagen door te brengen met haar kinderen Froilán en Victoria Federica en koningin Sofía op Mallorca werden gedwarsboomd.

Noorden

Daarom heeft de oudste dochter van ex-koning Juan Carlos ervoor gekozen om naar het noorden van Spanje te gaan, waar ze met een paar vrienden is gezien terwijl ze aan het winkelen was in Santander.

De koninklijke familie heeft Marivent inmiddels verlaten voor een privévakantie. Maar Elena en Christina vertikken het om van de gelegenheid gebruik te maken voor een bezoek aan hun moeder.

Bronnen dicht bij de Infantas verklaarden aan het blad Monarquía Confidencial dat ze daarvoor te trots zijn.  

Monarquía Confidencial

#Royaltynl