King Charles Iii And Queen Camilla Visit France Day One In Versailles

Een kijkje in het Paleis van Versailles

Bij het grote staatsbanket waren de tafels gedekt, was het zilverwerk gepoetst en de laatste voorbereidingen tot op de puntjes verzorgd

Foto’s tonen de laatste voorbereidingen in het Paleis van Versailles voor een staatsbanket ter ere van Koning Charles en Koningin Camilla.

Hall of Mirrors

Frankrijk rolt de rode loper uit voor het staatsbezoek van de monarch aan een van zijn meest prachtige en symbolische monumenten, met een groots diner in aanwezigheid van meer dan 150 gasten in de Hall of Mirrors.

Spiegelgalerij Versailles 1659 Xl
Spiegelgalerij Versailles

Blauwe kreeft

Het menu van het feest van vanavond zal onder andere blauwe kreeft, Bresse Franse gevogelte met champignon gratin en een selectie van Franse en Engelse kazen bevatten, waaronder Comte uit Frankrijk en Stichelton uit Groot-Brittannië.

Staatsbanket In Paleis Versailles
Voorbereidingen worden getroffen voor het staatsbanket in het Paleis van Versailles

Hommage Elizabeth

Het kantoor van de Franse president Emmanuel Macron liet weten dat het diner een hommage is aan het staatsbezoek van koningin Elizabeth II in 1972, waarbij ze bij het Paleis werd verwelkomd door president Georges Pompidou.

Koning Charles vond het een mooi idee om in de voetsporen van zijn moeder te treden, aldus het kantoor van de president. De overleden koningin bezocht het paleis ook in 1958 en tien jaar eerder, vier jaar voor haar kroning in 1952.

#Royaltynl Beeld: Getty Images

Leestip

BESTEL HIER