Letizia Roze En Met Kroon Foto 2

Royals doen steeds meer voor geestelijke gezondheid

Het lijkt wel een trend zo langzamerhand: royals die zich inzetten voor het verbeteren van onze mentale gezondheid. Het laatste nieuws is dat koningin Letizia daarvoor wereldwijd ambassadeur wordt.

Letizia, die zich al vele jaren inzet voor deze kwestie, is onlangs uitgeroepen tot Unicef-pleitbezorger voor de geestelijke gezondheid van kinderen en adolescenten. Zij is niet de enige, ook andere royals hebben zich voor deze zaak ingezet en sommigen hebben zelfs bekend dat zij professionele hulp hebben gezocht.

Twee van de royals die zich hebben ingezet tegen taboes rond geestelijke problemen zijn Camilla en Charles. ‘Geestelijke gezondheid is even belangrijk als onze lichamelijke gezondheid, maar al te vaak wordt ze genegeerd, onbegrepen en verwaarloosd. Het is een van de grootste volksgezondheidsproblemen’, staat op de site van hun liefdadigheidsinstelling. Prins William en Kate Middleton zijn de vaandeldragers van de Heads Together-campagne, die heeft geleid tot een toename van het aantal gebruikers van diensten voor emotioneel welzijn in het Verenigd Koninkrijk.

Onze eigen Amalia zei in haar biografie dat ze wanneer dat nodig is een therapeut bezoekt, en onlangs werd bekend dat ook zus Alexia van tijd tot de hulp inroept van een psycholoog. Dat alleaal aangemoedigd door hun moeder, voor wie de zelfmoord van haar zus Inés een eye opener was.

In Noorwegen maakte de zelfmoord in 2019 van Ari Behn, ex-man van prinses Martha Louise, veel los. Oudste dochter Maud Angelica en koning Harald kregen kreeg een prijs voor hun ‘hartverwarmende en belangrijke woorden over geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie’ na het drama.zelfmoordpreventie”.

Een andere kroonprinses, Mary van Denemarken, werkt vanuit haar stichting aan zeer specifieke problemen die sommige kinderen kwellen, zoals pesten en sociaal isolement.

LEES OOK:

MÁXIMA SPREEKT MET JONGEREN OVER MENTALE GEZONDHEID

MEER LEZEN OVER ROYALS? NEEM SNEL EEN (DIGITAAL) ABONNEMENT OP ROYALTY.

Bron: Hola!