Mette Marit En Haakon

Mette-Marit zegt op laatste moment reis af

Gezondheid Noorse kroonprinses in het geding, Haakon alleen naar hoge noorden.

We berichtten eerder deze week al over een bezoek dat het kroonprinselijk paar vadaag zou brengen aan Kirkeness, in het hoge noorden van Noorwegen, vlakbij de grens met Rusland. De bedoeling was peilen hoe de oorlog het leven van de Noren daar beinvloedt.  Helaas moet Haakon in zijn eentje op stap.

Het Noorse hof heeft op het laatste moment laten weten dat Mette-Marit haar reis moet annuleren wegens ziekte. Sinds bekend werd dat Mette-Marit chronische longfibrose heeft zorgde ze met regelmaat voor zorgen onder de Noren. Ze kon zich steeds minder vaak wijden aan haar publieke taken.

De prinses verscheen altijd zonder masker op bijeenkomsten met vluchtelingen, bij het Rode Kruis, op bibliotheekbijeenkomsten of bij de diploma-uitreiking voor wijkmoeders. Vooral gezien het nog steeds grote aantal gevallen van corona in Noorwegen, wordt dit met grote bezorgdheid bekeken. De Noorse behoort immers tot de risicogroep wegens haar ademhalingsziekte.

Het hof maakt de precieze reden voor haar afzegging niet bekend. Gezien de sterk dalende temperaturen in het noorden en de huidige berichten over sneeuw en temperaturen onder nul in Kirkenes, zouden de omstandigheden voor de kroonprinses waarschijnlijk niet optimaal zijn.

LEES OOK:

HAAKON EN METTE-MARIT NAAR GRENS MET RUSLAND

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Gala