Märtha Louise 1

Märtha Louise gaat naar eigen zeggen door ‘donker dal’

De zus van kroonprins Haakon deelt een opvallend eerlijk en open bericht op Instagram. Ze vertelt dat ze soms niet goed weet hoe ze de donkere dagen kan omzetten in goede dagen. Ze kiest er bewust een foto bij waarbij ze zelf triomfantelijk boven op een berg staat.

In de lange tekst die bij een tweetal foto’s staat, spreekt Märtha Louise over het feit dat sommige dagen beter gaan dan andere. En dat zij de laatste tijd opvallend veel slechte dagen heeft gehad. Dagen waarop ze zo’n beetje wegkruipt in een poel van wanhoop. En zich een slachtoffer voelt op vele vlakken in haar leven. Ze voelt op die dagen de depressie naar binnen sluipen. Zelfs met de vele mensen om haar heen die haar helpen, er voor haar zijn – zo zegt ze – lukt het haar niet altijd ‘de donkerte’ van zich af te schudden.

Toch is Märtha Louise ook positief. Ze zegt samen met een goede vriendin een berg te hebben beklommen. En die wandeling en klim hebben haar goed gedaan. Uitkijkend over al het moois dat te zien is daar boven, veranderde haar perspectief en kon ze een en ander weer wat lichter benaderen.

Het is niet duidelijk of Märtha Louise ook suggereert dat ze nog altijd last heeft van de dood van haar ex-man, Ari Behn. Hij pleegde eind 2019 zelfmoord. De twee waren toen al enkele jaren gescheiden. Onlangs nog deelde het Noorse koningshuis enorm leuke vakantiefoto’s van de hele familie samen op reis, met koningsschip Norge langs de Lofoten. Märtha Louise leek hier met volle teugen van te genieten.

De Instagram-post die Märtha Louise zojuist deelde:

Märtha Louise 2

Lees ook:

Openhartige docu over Zweedse prinses Sofia in de maak

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @iam_marthalouise

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen