Openhartige docu over Zweedse prinses Sofia in de maak

De beeldschone vrouw van prins Carl Philip werd gevolgd door een cameraploeg, om haar werk voor goede doelen en een deel van haar privéleven vast te leggen. Het belooft een openhartig geheel te worden.

De documentaire heeft ook al een naam: Princess Sofia – Project Playground. De royal wordt gevolgd in haar werkzaamheden voor verschillende stichtingen. Waaronder ook een organisatie die zich bezighoudt met het verzorgen van een veilige en nuttige vrijetijdsbesteding voor kinderen. Daarvoor werd er gefilmd in thuisland Zweden, maar ook bij projecten in Zuid-Afrika.

Volgens documentairemaker Renée Nyberg is Sofia erg openhartig, in gesprek met het team dat haar vastlegde. Zo spreekt de prinses over de vele vooroordelen die de ronde deden over haar eigen achtergrond. En gaat ze dieper in op de grote contrasten die zij dagelijks tegenkomt, tussen arm en rijk bijvoorbeeld.

Het is nog niet bekend of we in Nederland ook kunnen gaan genieten van de docu. Vorig jaar werden de Zweden ook al getrakteerd op documentaires waarbij hun royals centraal stonden; toen betrof het prinses Madeleine en koningin Silvia.

Een portretfoto van Sofia, ter ere van haar 35ste verjaardag.

Sofia Zweden 2

In vol ornaat, tijdens een gala-avond. We zien ook Carl Philip, Madeleine, Victoria en Daniel.

Sofia Zweden 1

Met zoontje Gabriel, pretletter en krullenbol.

Sweden Royalty

Lees ook:

Zoet: foto’s van Luxemburgs prinsesje Amalia toen ze een dreumes was

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @kungahuset

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen