Luxemburg 1

Zo lief: Amalia toen ze een dreumes was

Niet alleen wij ‘hebben’ een Amalia. In Luxemburg, een hertogdom met Henri aan het hoofd, is ook een Amalia. Zij is de dochter van prins Félix en zijn vrouw Claire.

Het blijft een wirwar van titels, huizen en -dommen. In Monaco is Albert ‘hoofd van het huis Grimaldi’. En de kinderen van bijvoorbeeld Laurentien en Constantijn zijn graven en gravinnen. In Luxemburg leidt Henri sinds oktober 2000 zijn hertogdom. Zijn titel is groothertog, die van oudste zoon en ’troonopvolger’ Willem is erfgroothertog. Voor het gemak worden de kinderen van Henri en María Teresa (plus: hun echtgenoten) ‘prins’ en ‘prinses’ genoemd.

Kiekjes

De tweede zoon van het stel is prins Félix. Hij is 36 jaar en trouwde in 2013 met Claire Margareta Lademacher, een Duitse. Samen hebben zij een zoon, Liam (3 jaar, wordt in november 4) en een dochter, Amalia (deze zomer 6 jaar geworden). En van Amalia deelt het Luxemburgse vorstenhuis nu een drietal té leuke kiekjes!

Zee

We zien de kleine royal met haar ouders en grootouders, aan zee. Of beter gezegd: ook ín de zee. Het was destijds haar eerste kennismaking met het grote water. De foto’s komen uit 2015, toen ze net 1 jaar was. Wat een trotse ouders, Claire en Félix! We zoomen komend weekend trouwens wat meer in op Claire. Hou onze website dus vooral in de gaten voor de leukste weetjes over deze aangetrouwde royal!

Claire en Félix met de toen 1-jarige Amalia. Broertje Liam was nog niet geboren.

Amalia Luxemburg 1

Wat een blij snoetje en een trotse vader!

Amalia Luxemburg 2

En een kusje van oma. Hier zien we Claire met Amalia, en Henri en María Teresa.

Amalia Luxemburg 3

Beeld: Instagram @courgrandducale