Image 23 1

Märtha Louise apetrots op jarige dochter Maud (18)

Prinses Märtha Louise van Noorwegen heeft haar dochter Maud Angelica, die donderdag 18 is geworden, via Instagram gefeliciteerd. Ook schrijft ze dat ze enorm trots is op haar en noemt ze Maud “een stralend licht in deze wereld”.

“Je ziet iedereen om je heen, je bent bewust, nieuwsgierig, filosofisch, diepzinnig, grappig, creatief, een beetje eigenzinnig en nerdy en vooral dapper. Je hebt al veel mensenlevens gered door je woorden en wijsheid”, schrijft Märtha Louise bij een aantal kiekjes van haar dochter door de jaren heen.

De prinses prijst haar dochter in de post ook voor haar inzet voor zelfmoordpreventie en geestelijke gezondheidszorg. “Ik ben zo trots op alles wat je tot nu toe hebt bereikt en op alles wat je in de toekomst zult doen. Wees trouw aan jezelf, mijn liefste. Je bent geweldig. Wees gewoon jezelf. Je bent meer dan genoeg en de keren dat je daaraan twijfelt, zullen wij er zijn om je eraan te herinneren. We staan altijd voor je klaar. Ik hou enorm veel van je.”

In oktober werd Maud Angelica uitgeroepen tot de ‘moedigste vrouw van het jaar’ vanwege haar bijzondere toespraak bij de uitvaart van haar vader Ari Behn in januari vorig jaar. Ze kreeg daarvoor toen ook al veel lof en bewondering, met name omdat ze mensen met geestelijke problemen en zelfmoordneigingen opriep toch vooral hulp te zoeken. Märtha Louise, de dochter van koning Harald en koningin Sonja, kreeg met Ari Behn ook nog de dochters Leah Isadorah (16) en Emma Tallulah (12).

LEES OOK:

Zo leerden William en Kate elkaar kennen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @iam_marthalouise.