Nathalie Van Denemarken Foto 4

Kennismaken met: prinses Nathalie van Denemarken

Ze is de jongste dochter van prinses Benedikte van Denemarken, heeft 2 kinderen en een driedubbele achternaam. Tijd om eens wat beter kennis te maken met deze relatief onbekende prinses.

Nathalie is sinds 2010 getrouwd met de Duitser Alexander Johannsmann. Samen hebben zij een zoon (Konstantin, geboren in 2010) en een dochter (Louisa, geboren in 2015). Deze kinderen komen – net als Nathalie – zelden voorbij op de social media-kanalen van het Deense hof. Ook in persberichten of andere uitingen die uitgaan vanuit het hof, worden hun namen maar weinig genoemd.

Dat is ook niet zo heel gek, Denemarken heeft momenteel een koningin: Margrethe. Margrethes jongeres zus is Benedikte. En Nathalie is dus een dochter van Benedikte. Nét iets te veel stapjes bij een leven in de spotlight vandaan wellicht. Al gaat dat bij de Britse royals bijvoorbeeld heel anders, daar zijn veel leden van de familie vrij prominent aanwezig en heel herkenbaar.

Ruiter

Nathalie is fervent ruiter. Ze doet mee aan wedstrijden en was daarvoor ook al eens in Nederland. Haar achternaam luidt: zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg. De exacte achternaam van haar vader, Richard, die in 2017 overleed.

Tijd voor een paar leuke foto’s van de Deense prinses!

Misschien herken je moeder Benedikte wel op deze foto. Zij lijkt nauwelijks veranderd te zijn in al die jaren. Dochters Alexandra (nu 52) en Nathalie zijn hier nog jonge meiden.

Zu Sayn Wittgenstein Berleburg Prinzessin Benedikte Von Dänemark Gemahlin Von Richard Prinz Zu Sayn

Nathalie is springruiter en mag graag meedoen aan wedstrijden. Dat heeft ze gemeen met onder meer Zara Philips, dochter van prinses Anne en ook Märtha Louise van Noorwegen en haar dochters.

Nathalie Van Denemarken Foto 5

Dit is Nathalie op haar trouwdag. In een werkelijk prachtige bruidsjurk. Haar man is Duister en is wat jonger dan zij is (zij 48, hij 45). Ook Alexander is springruiter én de zoon van een vrij bekende springruiter.

Nathalie Van Denemarken Foto 4 1

Met een serieuze blik op deze foto sluiten we de kennismaking af Nathalie werkte zelfs als coach van het Deense dressuurteam, ze heeft van haar passie haar werk gemaakt zou je kunnen zeggen. Ze deed – namens Denemarken – ook mee aan de Olympische Spelen.

Nathalie Van Denemarken Foto 1

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Wikipedia/Getty/Pinterest