Joachim 1

Herstellende Joachim wacht nog even met nieuwe baan

De Deens prins Joachim (51), die met zijn gezin in Frankrijk woont, zou eigenlijk morgen starten met zijn nieuwe werk op de Deense ambassade in Parijs. Zijn gezondheid gooit echter roet in het eten.

Hij is nog herstellende van een zomer vol pech. Joachim werd in juli met spoed geopereerd – tevens in Frankrijk – nadat een bloedstolsel in de hersenen was geconstateerd. Het was een tijdje spannend hoe hij zou ontwaken en of er verlies van spraak of mobiliteit zou zijn. Dat bleek echter niet het geval en de prins knapte boven verwachting snel op.

Joachim heeft echter nog altijd wél veel rust nodig. En ondanks het feit dat zijn artsen verwachten dat hij volledig zal herstellen en net zo goed kan functioneren als voorheen, heeft hij de start van zijn nieuwe job uitgesteld. Het is de bedoeling dat hij nu medio september als defensieattaché gaat werken, op de ambassade.

Joachim werd door veel Denen een beetje met de nek aangekeken in de afgelopen jaren. De prins ontving lange tijd een toelage, ook nadat hij vrijwillig naar Frankrijk was verhuisd en daar ging studeren. Hij werd tegen wil en dank een beetje het zwarte schaap van de Deense koninklijke familie. Na zijn ziekenhuisopname kwam daar wat verandering in. De Denen leefden massaal met hem mee. En wilden graag weten hoe het ging en gaat met hem.

Broer Frederik, de kroonprins van het kleine Scandinavische land, zocht Joachim een paar weken geleden zelf op in Frankrijk, om te kijken hoe het ging. Daar werd ook onderstaande foto van de twee gemaakt, samen aan de ontbijttafel.

Frederik En Joachim Denemarken

Lees ook:

2-jarige Gabriel wijdt een stiltegebied in

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @detdanskekongehus