Naamloos

2-jarige Gabriel wijdt stiltegebied bij Orsa in

Donderdag heeft de Zweedse prins Gabriel het cadeau dat hij voor zijn doop van de bevolking van Dalarna heeft gekregen in gebruik genomen. Het gaat om een rustplaats en een skiroute in de buurt van het plaatsje Orsa. Gabriel mag zich nu hertog van Dalarna noemen.

Prinses Sofia en prins Carl maakten van het bezoek aan de provincie Dalarna een echt familie-uitje. Op Instagram deelden ze er foto’s van. Het koppel schreef dat de plek nu al een van hun favoriete hotspots is. Gabriel heeft speciaal voor de gelegenheid een vogelhuisje beschilderd. Overigens ontbreekt zijn grote broer Alexander op de foto’s die Sofia en Carl Philip deelden. Waarschijnlijk moest de 4-jarige prins gewoon naar school.

De rustplaats ligt in het natuurreservaat Säterdalen, dat in 2001 is aangelegd om te zorgen dat de inheemse flora beschermd kan worden. Het gebied is rijk aan vogels. Rustplaatsen zijn gemeengoed in Zweden. Vooral in natuurgebieden kom je ze vaak tegen. Ze zijn zomers bestemd voor de wandelaars en in de winter kunnen langlaufers er gebruik van maken.

Prins Gabriel kreeg ook zijn eigen skiroute. Die ligt in het gebied Koppången bij Orsa. De route is speciaal bedoeld voor kinderen die willen langlaufen. Die sport wordt in Dalarna veel beoefend. In de provincie wordt jaarlijks de Vasalop gehouden, de beroemde skitocht over 90 kilometer. Het traject voert de deelnemers van Sälen naar Mora, dat vlakbij Orsa ligt. Koning Gustaaf Vasa maakte in de zestiende eeuw de tocht toen hij op de vlucht was voor de Denen.

Gabriel Artikel Roos 1
Gabriel Artikel Roos 2

Lees ook:

Eloise gaat gewoon weer aan de slag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP.  Beeld: Instagram @prinsparet.