Gelukkig: koning Harald weer thuis uit ziekenhuis

De 83-jarige vorst kampt met gezondheidsproblemen. Vlak voor het weekend belandde hij in het ziekenhuis, met ademhalingsissues. Vandaag is hij ontslagen uit het ziekenhuis.

De man van koningin Sonja en vader van kroonprins Haakon moet het thuis ook nog een tijdje rustig aan doen. De verwachting was overigens al dat Harald na het weekend het ziekenhuis mocht verlaten. Dat is dus gelukkig ook gebeurd. Tot en met 4 oktober is zijn agenda sowieso leeg geruimd. Daarna wordt bekeken wat verstandig is.

Harald kampte al eerder met gezondheidsproblemen. Dan nam en neemt zoon Haakon meestal zijn vaders taken en verantwoordelijkheden over. Dat is nu ook zo. En in het bijzonder wordt uitgekeken naar diens versie van de ’troonrede’ voor Noorwegen, later deze week. Net als in ons land, wordt daarmee een nieuw parlementair jaar ingeluid.

We berichtten je vanochtend reeds over deze verschuiving van taken. En al hebben we alle vertrouwen in Haakon, we wensen Harald natuurlijk een voorspoedig herstel!

In de tussentijd is een nieuwe foto van koningin Sonja vrijgegeven. Wat staat dat okergeel haar goed, helemaal passend bij het jaargetijde!

Sonja Noorwegen September 2020 Instagram

Lees ook:

Bijzonder: Japanse prinses brengt boodschap in gebarentaal

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @detnorskekongehus